Reseguide Maldiverna

Bilden många har av Maldiverna är oändliga vita paradisstränder med svajande palmer och färgglada fiskar i vattnet. Men vad finns det mer att veta om Maldiverna? Nedan får du en kort guide till paradisön.

Information


Maldiverna är ungefär lika stort som Lettland och består av 1190 små öar varav de flesta är obebodda, har en enda hotellanläggning eller rymmer en liten fiskeby. På de bebodda öarna råder utegångsförbud för turister efter klockan sex på kvällen. Resor till Maldiverna började anordnas på 1980 talet. Male är huvudstad på Maldiverna och är världens minsta huvudstad.

Boende


Boende på Maldiverna bokar du helst hemifrån och hotellpriserna är ganska dyra.

Stränder


Stränderna på Maldiverna är riktiga paradisstränder och de finns överallt på öarna med rent och klart vatten. Lankanfushi Island anses vara bland de allra finaste stränderna i världen och stranden vann det stora resepriset 2010.


Mat


Det finns minst en restaurang på varje hotellö som serverar mat med inspiration från hela världen. Maten på Maldiverna är mycket bra och innehåller mycket färsk fisk med kryddor från Asien och Afrika.


Säkerhet


Maldiverna är ett mycket säkert land men man ska vara försiktig med att röra fiskar, snäckor eller koraller i vattnet samt vara vaksam på kraftiga strömmar.

Resa hit


De flesta som besöker landet gör det via en paketresa. Priserna är ganska höga men det finns lite mer prisvärda alternativ genom till exempel Apollo:

Boka resa till Maldiverna på Apollo »